dinsdag 10 januari 2017

EATCLEANQUEEN TEST: RUDE HEALTH


Je hebt ze al voorbij zien komen in mijn What I Ate Wednesday-vlogs: de producten van RUDE HEALTH. Ik ben razend enthousiast over The Original Granola en was heel benieuwd naar de andere producten. De producten van Rude Health zijn zo puur mogelijk en er worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen of geraffineerde suikers gebruikt. Vandaag test ik onder andere havermout, granola, amandelmelk, rijstcrackers en verschillende repen voor jullie!

RUDE HEALTH GRANOLA COCONUT & CHIA
Zoals ik al zei ben ik erg enthousiast over de Original Granola en dus was ik ook erg benieuwd naar de andere smaken van deze cruesli. Dit is de smaak Coconut & Chia. De granola is lekker knapperig en smaakt inderdaad naar kokos. Er zitten kokosstukjes en chia zaadjes in. Deze zaadjes zijn een bron van omega-vetzuren en een goede aanvulling op het voedingspatroon van iemand die bijvoorbeeld weinig vette vis eet. Als je niet van kokos houdt is deze granola misschien geen aanrader, want de smaak is wel erg aanwezig.


RUDE HEALTH 5 GRAIN 5 SEED PORRIDGE (ORGANIC)
Deze ruikt naar vroeger. Naar de ouderwetse Brinta. Die zwarte spikkeltjes zijn geen chia zaadjes maar maanzaadjes. Er zitten oa. lijnzaadjes, pompoenzaadjes, zonnebloempitten en quinoavlokken in. Dit is gewoon een goede basis-havermout. Ik houd er niet zo van, maar er is niks mis mee.


RUDE HEALTH FRUITY DATE PORRIDGE (ORGANIC)
Dit is mijn favoriet! Ik houd dus normaal niet zo van havermout, maar deze is erg lekker! Hij is erg goed gevuld, met grote stukken gedroogd fruit. Er zitten onder andere dadels, abrikozen, appelstukjes en verschillende kruiden in, waardoor deze havermout een beetje een appel/kaneel smaak krijgt. Erg lekker als je je havermout het liefst zoet hebt.


RUDE HEALTH MINI RICE THINS (ORGANIC)
Deze smaken een beetje vreemd in het begin, want het is toch wel iets anders dan een standaard rijstewafel. Ze zijn ook een stuk dunner. Ik at de 'rice thins' met wat pindakaas en jam en dat smaakte goed, maar ik zou ze niet zo snel opnieuw kopen.


THE PEANUT
Dit is een reep met noten en zaden. Er zitten onder andere pinda's, zonnebloempitten en pompoenpitten in. Hij is goed gevuld en smaakt echt naar noten en zaden. Daar houd ik persoonlijk niet zo van, dus ik zou deze reep niet zo snel zelf kopen.


THE BEETROOT
Nog een reep, die een beetje vreemd smaakt, maar wel lekker is. En dat voor iemand die nooit, maar dan ook nooit, bieten eet. Ik vind bieten namelijk echt heel vies. Deze reep met bieten smaakt vreemd genoeg zoetig. Anders, maar niet vies.


THE PUMPKIN
Heel lekker!! Deze reep smaakt echt naar pompoentaart en is dan ook mijn favoriete reep. Zo lekker! Net als de andere repen is hij erg goed gevuld. Een echte aanrader!


RUDE HEALTH ALMOND MILK (ORGANIC)
Ik vind amandelmelk normaal gesproken echt niet te drinken, maar de amandelmelk van Rude Health is best lekker. De smaak is wat minder weeïg dan andere soorten die ik heb geprobeerd. Ik zou deze koeienmelk-vervanger gebruiken voor het maken van havermout of om in andere gerechten te verwerken, maar ik zou het niet puur drinken.


Conclusie: Rude Health heeft een paar hele mooie producten, waar ze ook mensen met speciale dieetwensen erg blij mee kunnen maken. Mijn favorieten uit deze test zijn de Fruity Date Porridge en The Pumpkin reep. Erg lekker!! Rude Health is onder andere te koop bij Marqt.

Mijn ultieme favoriet, de Original Granola, kun je terugzien in mijn What I Ate Wednesday-vlogs:

Laat hier een reactie achter :-)