woensdag 4 januari 2017

DE GROTE REPENTEST


Gelukkig nieuwjaar!!! Ik start dit nieuwe jaar met De Grote Repentest, omdat gezonder eten bij veel mensen in het rijtje van goede voornemens staat. Gezond eten is niet altijd even makkelijk en niet alle 'gezonde' producten zijn even lekker. Daarom heb ik een aantal (18!) gezonde snackrepen voor jullie uitgetest. Ik ben doorgaans geen 'gezonde snackrepen-fan', omdat ze vaak voornamelijk uit dadels bestaan en een ééntonige smaak hebben. Vandaag heb ik een aantal merken uitgekozen, waarvan ik verwacht dat zij hier misschien wel een uitzondering op zijn. Maar of dat ook zo is....


VOORDAT JE BEGINT MET LEZEN: deze test gaat puur om smaak en textuur. Ik lust graag dadels, maar houd niet van repen die enkel en alleen uit samengeperste dadel bestaan. Ik vind het erg belangrijk dat er een bepaalde bite en smaak aan een reep zit. En laten we eerlijk zijn: die zit er meestal niet aan. De meeste repen die ik vandaag test zijn raw en bestaan voornamelijk uit dadels. Voor degene die wel van een reep bestaande uit enkel dadels houden is dat natuurlijk geen probleem, maar om mij over te halen een reep lekker te vinden, moeten er wat meer trucjes uit de kast worden getrokken. Let's start...


HANGRY FOOD CO. BERRY THE RAGE (VEGAN) 
Bestaat voornamelijk uit dadels, maar bevat ook cranberry's, amandelen, havermout en zonnebloempitten.
Oordeel: Bah. Deze smaakt bitter. Er zitten te veel nootjes in voor mij en ik proef de cranberry haast niet.
Cijfer: 4


PLANET ORGANIC RAW CHIA VANILLA ENERGISE BAR
Oordeel: De smaak is wel iets zoeter dan de vorige reep, maar nog steeds proef ik voornamelijk dadels. Wat niet gek is, want deze reep bestaat wederom voornamelijk uit dadels, met wat toegevoegde chia-zaadjes.
Cijfer: 4


LIFEBAR RAW CHIA + YOUNG BARLEY LIFEBAR PLUS (VEGAN)
Deze reep is volledig suiker- en glutenvrij.
Oordeel: Hij smaakt heel erg groen. Opnieuw zitten er veel nootjes (amandelen, paranoten, pistachenoten, pecannoten) in, maar voornamelijk veel dadels. Minder lekker dan de vorige twee repen.
Cijfer: 3


LIFEBAR ORGANIC CAROB HAZELNUT ENERGY BAR (VEGAN)
Oordeel: Wie van dadels houdt zal van deze reep houden, maar voor mij is het een nee.
Cijfer: 4


LIFEBAR+ ORGANIC SUPERFOOD BLUEBERRY QUINOA BAR (VEGAN)
Oordeel: Wat een mooie kleur heeft deze reep! Hij is een beetje knapperig en smaakt fruitiger dan de andere repen. Dit komt voor mij meer in de buurt, maar nog steeds zou ik deze reep niet zo snel zelf kopen.
Cijfer: 5


LIFEBAR ORGANIC PARANOOT (VEGAN)
Oordeel: Deze reep ruikt een beetje vreemd, maar smaakt niet slecht. Ik proef een zoete vanille-achtige smaak.
Cijfer: 5


LIFEBAR CHOCOLATE (VEGAN)
Oordeel: CHOCOLAAAA!!!! Hij ruikt naar chocolade en smaakt er ook nog naar. Dit is de beste reep die ik tot nu toe heb geproefd. We gaan de goede kant op.
Cijfer: 6


LIFEBAR PLUS ACAI BANANA (VEGAN)
Oordeel: Het lijkt erop dat dit de eerste reep is die niet alleen uit samengeperste dadel bestaat. Overigens is de smaak er niet naar. Ik zou zo graag de acai en banaan willen proeven, maar die proef ik helaas echt niet.
Cijfer: 5


DOCTOR'S ORDERS CRANBERRY & ORANGE
Oordeel: Jaaaaaaa, fruit!!!!! De eerste reep waarin ik echt fruit proef. Ik moet wel eerlijk zijn. Deze reep is niet volledig raw, dus het is heel goed mogelijk dat ze daarom wat meer creatief hebben kunnen zijn met deze reep.
Cijfer: 6,5


ORGANIC LIFEBAR FIG (VEGAN)
Oordeel: deze reep is lekker knapperig en de zachte smaak van vijgen bevalt me wel. Van de Lifebar's is dit tot nu toe mijn favoriet.
Cijfer: 7ADUNA MORINGA WITH MANGO & CASHEW
Oordeel: Bah... er komt een geur af die me niet aanstaat en de smaakt is niet lekker. De textuur is poederig. Nee. Gewoon nee.
Cijfer: 2DOCTOR'S ORDERS CACAO & NUTS
Oordeel: Niet heel vies, maar de cacao-smaak is sterk, bitter en pittig. Niet voor mij bestemd. Dit is een nee.
Cijfer: 4


CREATIVE NATURE PEANUT PROTEIN BAR
Oordeel: Mja, nee. De reep is niet vies, maar ik zou hem niet zelf kopen
Cijfer: 6


LIFEBAR ORGANIC CHERRY ENERGY BAR (VEGAN)
Oordeel: Mooie kleur en ruikt lekker. Smaakt ook lekker! Ik proef de kers.. yayyy!!! Ik houd van kers.
Cijfer: 7,5


ADUNA BAOBAB SUPERFRUIT ENERGY BAR
Oordeel: Niet eens doorgeslikt.
Cijfer: 2


LIFEBAR PLUS CHOCO GREEN PROTEIN (VEGAN)
Oordeel: Bitter en te raw voor mijn doen
Cijfer: 2


LIFEBAR ORGANIC COCONUT BAR (VEGAN)
Oordeel: Deze reep is echt voor de kokosliefhebbers onder ons. Voor mij is de kokossmaak net iets te overheersend
Cijfer: 4


DOCTOR'S ORDERS NUTS & VANILLA
Oordeel: Save the best for last... hoop ik. JAAAA.. dit is een winnaar. Deze smaakt gewoon lekker normaal. Nootjes en een beetje vanille met een koeklaagje er omheen.
Cijfer: 8

Conclusie: 
Ik ben niet echt overgehaald, maar er zaten een aantal repen tussen die ik misschien nog wel eens zou willen eten. De beste repen voor mensen, die niet alleen maar op dadels willen kauwen, zijn de Nuts & Vanilla reep van Doctor's Orders, de Cherry Energy Bar van Lifebar en de Organic Fig Bar van Lifebar. Ik vind het erg jammer dat de meeste repen hetzelfde smaken. Misschien komt het omdat de repen raw en vegan zijn en je daardoor wat beperkt bent, maar volgens mij kan het echt beter wat betreft smaak.

Vond je dit een leuk artikel? Laat een comment achter :-)

Laat hier een reactie achter :-)