vrijdag 21 oktober 2016

Pilav met kip en amandelen


Het wordt steeds kouder en dat vraagt om comfort food. Deze pilav met kip en amandelen is een lekker en makkelijk gerecht. Je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan of een miljoen ingrediƫnten voor in huis te hebben. Aan de slag zou ik zeggen...


Ingredienten:
  • 1 grote ui
  • Meergranen rijst (of een andere soort)
  • 200 gram kip in stukjes
  • 1 potje gevogeltefond (+/- 380 ml)
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • paprikapoeder (naar smaak)
  • zwarte peper (naar saak)
  • 1 laurierblad
  • Blanke amandelen (bakje van 95 gram)
  • paar takjes peterselie

Wat doe je er mee?

Snipper de ui en bak +/- 3 minuten, voeg daarna de rijst toe. Bak +/- 5 minuten mee en voeg dan de paprikapoeder, zwarte peper, het bouillonblokje en laurierblad toe. Giet het potje gevogeltefond en 250 ml water erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in ongeveer 30 minuten droog koken. Ondertussen de kip kruiden met wat paprikapoeder en zwarte peper en gaar bakken. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Laat de gare rijst +/- 5 minuten staan en roer dan de kip erdoorheen. Bestrooi naderhand met de geroosterde amandelen en wat peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe.


2 opmerkingen:

  1. Super lekker! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, gezonde gerechten en deze ziet er geweldig uit op de foto. Ik ga dit recept binnenkort eens gebruiken. Thanks voor de post!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

    BeantwoordenVerwijderen