woensdag 18 mei 2016

ONTBIJTCAKE MET BLAUWE BESSEN

Cake bij het ontbijt? Dat kan. Ik heb een luchtige ontbijtcake voor je met blauwe bessen. Hij is onder andere gemaakt van ricotta en speltmeel. Lekker met een beetje honing (voor de zoetekauwen onder ons)! Overigens kun je deze cake natuurlijk ook gewoon als snack of dessert eten. Kijk je mee naar het recept?


Ingrediënten:
  • 1/3 kopje kokosolie
  • 1/2 kopje kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder/baksoda/zuiveringszout
  • 2 theelepels natuurlijke vanille extract
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kopje speltmeel
  • 3 kleine eieren of 2 grote eieren
  • 1/4 kopje ricotta kaas
  • bakje blauwe bessen (goed wassen)
Instructies:
Verwarm de oven voor op 175 graden en druk wat bakpapier in een ronde bakvorm. Mix de kokosolie en kokosbloesemsuiker (ik gebruikte een handmixer). Voeg daarna vanille extract, eieren, ricotta en citroensap toe. Daarna de speltmeel en bakpoeder. Giet de mix in de bakvorm en bak ongeveer 45-45 minuten. 

Laat hier een reactie achter :-)