maandag 2 mei 2016

EATCLEANQUEEN TEST ALKATHEE | REVIEW

De afgelopen tijd staan er weer een hoop ontzurende producten in de schappen van gezondheidswinkels. Het ontzuringsdieet of alkalinedieet kreeg in 2014 al wat aandacht in Nederland. Hollywoodsterren als Jennifer Aniston zouden er bij zweren. Ik test een week lang de AlkaThee voor jullie en vertel je precies wat 'ontzuren' betekend.

Waarom ontzuren?
Volgens AlkaVitae zitten er allerlei zuren in ons eten, die niet altijd goed voor ons zijn. Sommige producten zijn TE zuur, zoals vruchtensap en kant-en-klare voeding, en zorgen voor verzuring van ons lichaam. Ontzuring kan ook ontstaan door stress, overmatige belasting van de spieren, roken of het gebruik van medicatie. Volgens AlkaVitae is het lichaam niet in staat om alle afvalzuren af te scheiden, waardoor je lichaam sneller veroudert. Het aanpassen van ons voedingspatroon en het toevoegen van 'ontzurende' producten, zou ons volgens AlkaVitae moeten helpen.

Onderzoek
Aangezien deze thee een specifieke werking claimt te hebben ben ik even op onderzoek uitgegaan. Ik heb gezocht naar wetenschappelijke onderzoeken over ontzuring. Ik vond er een aantal, die gingen over het Alkanline dieet. Deze onderzoeken richtten zich op voeding en niet op supplementen. Volgens een onderzoek uit 2009 heeft de inname van 'alkaliserende supplementen' een significant effect (voor normale mensen: het werkt). Wat de verdere effecten daarvan zijn op de gezondheid is niet onderzocht (bron:https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-8-23). Dit is natuurlijk maar één onderzoek.

DE THEE

Wat zit er in?
In totaal 52 kruiden, waaronder brandnetel (reinigend), kurkuma (antioxidant en ontstekingsremmer), matébladeren (afslanken), paardenbloemwortel (vochtafdrijving), saliebladeren (vochtafdrijvend) en zwarte peper (stofwisseling).


Wat zegt de AlkaThee te doen?
1) Ondersteunt de afvoer van zure afvalstoffen via de nieren en urinewegen
2) Draagt bij tot een gezonde blaas en een gezond urinewegstelsel
3) Ondersteunt een goede spijsvertering
4) Met natuurlijke antioxidanten ter ondersteuning van het immuunsysteem
5) Helpt om een gezond lichaamsgewicht te behouden

Hoe gebruik je het?

De thee 5 minuten laten trekken en opdrinken! Je kunt er ook ijsthee van maken door de thee te laten afkoelen en er ijsklontjes aan toe te voegen. Je mag de thee elke dag drinken.

DE TEST


Dag 1: de thee smaakt lekker. Even wennen, want er zitten een heleboel kruiden in. Na een paar uur merk ik wat uhm... gasvorming op (lees: winderigheid). Dat houdt een paar uur aan. Tja.. ik moet toch eerlijk zijn hahah. Kopje twee laat ik koud worden. Het zakje hangt er de hele tijd in en als ik na een half uur een slokje neem proef ik de peper die er in zit. Lekkerrrr.

Dag 2: nog steeds erg last van gasvorming, hahaha. Ik besluit daarom om de thee voortaan 's avonds te nemen, een aantal uur voor ik naar bed ga.

Dag 3: vergeten dat ik de thee voortaan 's avonds zou nemen, dus nam ik 'm om een uur of 12. Geen goed idee. Ik krijg er krampen van. M'n stoelgang verloopt... gek genoeg.. erg soepel. Heb je daar problemen mee, dan kan ik nu al zeggen dat deze thee je zal helpen. Morgen neem ik de thee echt 's avonds.

Dag 4: ik drink de thee vandaag in de avond. Ik hoef er 's nachts niet heel vaak uit om te plassen, dus dat valt mee.

Dag 5: de thee 's avonds drinken heeft zo z'n uitwerking in de ochtend. tja... deze thee werkt erg goed voor de spijsvertering en stoelgang. Ik kan het niet netter zeggen.

Dag 6: zie dag 5

Dag 7: zie dag 5

CONCLUSIE

Ik kan tot nu toe eigenlijk alleen concluderen dat de thee erg goed werkt op de stoelgang. Maar eerlijk is eerlijk, daar kun je ook een goedkopere thee voor gebruiken. De echte 'ontzurende' werking, die deze thee claimt te hebben, is moeilijk waar te nemen. In verband met de 'gasvorming' (lol), zou ik aanraden de thee niet dagelijks te drinken, maar 2 of 3 keer in de week. Ik denk persoonlijk dat het geen kwaad kan om op zijn minst bewust met je voeding bezig te zijn. De werking van supplementen blijft altijd iets om te onderzoeken en veel mensen zijn er sceptisch over. Ik zou zelf niet zo snel de Alka capsules slikken, maar de thee kan naar mijns inziens absoluut geen kwaad. Het is gewoon een lekkere kruidenthee met kruiden, zoals brandnetel, die al honderden jaren worden gebruikt. Een kopje kruidenthee is nog altijd beter voor je lichaam dan een fles wijn (maar dat moet natuurlijk ook kunnen op z'n tijd hahah). Alles met mate.

CIJFERS
Smaak: 7 (erg kruidig..duh)
Werking: 8 (voor de stoelgang)
De prijs: 5 (vrij duur voor een kruidenthee)

Voor een verpakking AlkaThee van 50 zakjes betaal je 14,95. Je kunt de thee oa. bestellen bij Alka.nl of Vitaminstore.nl. AlkaVitae maakt ook andere ontzurende producten, zoals alkaliserende druppels, badzout (lees hieronder) en poeder.

AlkaBad
AlkaBad is een mix voor in bad met himalayazout, edelstenen en (bi)carbonaten. Himalayazout vind je momenteel heel veel terug in producten van populaire beautymerken (Therapie - Himalayan Detox Salts). In Nederland is dit nog niet zo heel populair.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd door een bedrijf

Laat hier een reactie achter :-)