maandag 18 april 2016

Van street food tot roomservice deel 1: Moskou, Madrid, Durban, Vietnam & Kuala Lumpur


Eén van de leukste dingen van reizen vind ik het eten. Tapas eten in Spanje en Pasta in Italië. Je kunt mij er voor wakker maken. Zoals sommigen van jullie weten heb ik een jaar in Dubai gewerkt als stewardess en vloog de hele wereld over. Ik heb dan ook vaak roomservice bestelt in de hotels waar ik verbleef, gedineerd in restaurants en me te goed gedaan aan street food (met alle gevolgen van dien). In 'van street food tot roomservice' laat ik jullie de lekkerste en raarste dingen zien die ik tijdens mijn reizen heb gegeten. Vandaag: roomservice in Kuala Lumpur, vis op stokjes in Vietnam, ontbijt in Moskou, tapas in Madrid en mosselen in Zuid-Afrika. 

Ontbijten bij Kitchenette, Moskou (Rusland)
Het duurde 2 uur voordat we bij het hotel in Moskou aan kwamen en het was al laat. Niet heel gek dus dat ik het ontbijt miste de volgende ochtend. Ik ging de stad in met een paar andere meiden en kwam al gauw bij Kitchenette terecht. Ik bestelde muesli met rode bessen en deze tosti. En of het nou kwam, omdat ik zo'n honger had of niet: het was één van de beste ontbijtjes die ik heb gehad.


Tapas in Mercado san Miguel, Madrid (Spanje)
Dit is mijn favo plek in Madrid: Mercado san Miguel. Het is een soort Markthal (die in Rotterdam), alleen kun je er bij elk tentje tapas kopen en deze midden in de mercado opeten. Super gezellig en super lekker. Ik proefde hier voor het eerst een oester, dronk vers gemaakte sangria en at Foie Gras met een soort bessensaus.
Mosselen in Durban, Zuid-Afrika
Tijdens mijn 'layover' in Durban ging ik op stap met een aantal meiden en de piloot van die vlucht. Na een dagje strand bij Umhlanga Rocks kwamen we terecht bij een klein strandtentje, gerund door een kennis van de piloot. We aten er dit 'mosselpannetje' met een kaas- en wijn-saus. Zo lekker!Vis op stokjes in Ho Chi Minh, Vietnam
Vietnam. Tijdens een tour, die ik met een aantal andere meiden deed kwamen we op een soort eilandje in de Mekong rivier terecht. Er werd eten voor ons bereid door een aantal mensen. Soepje, salade.. en toen... dit. Ik heb een stukje op. Het was best lekker. Geen voedselvergiftiging. Dat was het. 


Roomservice in Kuala Lumpur, Maleisië 
Ook al lijkt het niet zo bijzonder: de roomservice in Kuala Lumpur behoorde tot de beste die ik heb gehad. Ik zou er zo voor terugvliegen. Ik bestelde Penne Carbonara (zoals ik meestal deed wanneer ik 's avonds laat in een hotel aan kwam) en Eggs Benedict, met zalm en rösti (een soort aardappelkoekjes). De Eggs Benedict waren hemels. Maar dan ook echt hemels.

Waar in de wereld heb jij lekker gegeten? 

Laat hier een reactie achter :-)