dinsdag 26 april 2016

Frietjes van Polenta met Italiaanse kruiden


FRIETJESSSSSS! Eerder maakte ik al heerlijke Avocado frietjes met een Havermoutkorstje en daar is nu nog een variant bij gekomen, namelijk: frietjes van Polenta met Italiaanse kruiden. Polenta? Wat is dat? Polenta is eigenlijk gewoon gekookt maismeel en wordt heel veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is niet duur en supersnel klaar.... Kijk je mee?



Ingrediënten:
  • 500 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon 
  • 100 gram polenta
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden (of alleen rozemarijn)
  • Knoflookpoeder
  • Himalayazout
  • Zout & peper
  • Optioneel: parmezaanse kaas
Hoe doe je dit?

Breng water met het bouillonblokje aan de kook en voeg dan beetje bij beetje de polenta toe. Voeg een beetje zout en peper toe en kook (al roerend) in ongeveer 10-15 minuten op laag vuur. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal/op bakplaat met rand. Giet de polenta erin en verdeel gelijkmatig met een lepel. Laat ongeveer 45 minuten afkoelen in de koelkast (niet afdekken!). Snijdt, zodra de polenta is afgekoeld, lange frieten van het mengsel. Besprenkel ze met olijfolie en kruidt ze dan met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en het himalayazout.

In de pan:
Verhit een beetje ghee/kokosolie/boter/olijfolie in de pan en bak de gekruide polenta frietjes tot ze goudbruin zijn.

In de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 45-60 minuten in de oven op 200-220 graden tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Draai de frieten af en toe.

Wil je mijn recept voor Avocado Frietjes zien? Klik dan HIER

Laat hier een reactie achter :-)