dinsdag 1 maart 2016

Quinoa pasta met boerenkool & Walnoten Pesto | vegetarisch


Wat eet jij vanavond? Zin in een pasta met romige saus? Deze vegetarische pastasaus maak je in een handomdraai. Het is een pesto met onder andere boerenkool en walnoten. Je gooit alle ingrediënten in een blender en whoop whoop... binnen 30 seconden is deze pesto een feit. Erg lekker en gezond! Je kunt het combineren met bijvoorbeeld speltpasta of, zoals ik deed, met quinoa pasta.

Ingrediënten pesto (voor 2 personen):
  • 1,5 kopje boerenkool
  • 1/2 kopje basilicum blaadjes (of iets meer)
  • 1/2 kopje walnoten
  • 1/2 kopje olijfolie (of minder/meer als de saus te droog/nat is)
  • 1 el balsamico azijn
  • 1/2 rode paprika
  • 1/3 kopje parmezaanse kaas (of iets meer)
  • 1 klein teentje knoflook
Kook de pasta (Quinoa pasta van De Tuinen). Maal ondertussen alle ingrediënten voor de pesto fijn in een mixer (ik gebruik de Magic Bullet), totdat deze een sausje vormen. Je kunt de saus door de hete pasta roeren of deze apart opwarmen.

Deze pasta recepten vind je denk ik ook lekker:

3 opmerkingen:

  1. Bedoel je met kopje 'cups'? Of hanteer jij andere maten?

    Groet,
    Scarlett

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Letterlijk een kopje eigenlijk! Een willekeurige theemok van +/- 250 ml. Dat komt volgens mij overeen met de Amerikaanse maat 'cups' inderdaad :-)
      Helpt dat?

      Verwijderen
  2. yes, thanks! Je recept ziet er lekker uit. Snel uitproberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen