maandag 7 maart 2016

Kaaspizza met Quinoa Bodem


Oh yeah... pizza lovers put your hands up! Deze lekkere kaaspizza (mozzarella, mozzarella en nog eens mozzarella) heeft een bodem gemaakt van quinoa. Oké, hij is misschien niet zo knapperig als je gewend bent, maar hé, het is pizza. Gezonde(re) pizza. En hij is ook nog eens snel klaar.. waar wacht je nog op?!


Ingrediënten:
  • 1/2 kopje ongekookte quinoa (of 1 1/2 kopje gekookte quinoa)
  • 2 biologische eieren
  • 2 tl olijf olie (met knoflook)
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl bakpoeder/zuiveringszout/baking soda
  • 1/4 kopje geraspte mozzarella kaas
  • 1/2 kopje geraspte mozzarella kaas gemengd met parmezaanse kaas
  • peper en himalayazout


Wat doe je ermee?

Kook de Quinoa. Mix de eieren, olijfolie, kruiden en bakpoeder. Voeg de quinoa en 1/4 kopje mozzarella kaas toe. Meng met een lepel en giet dan in een met bakpapier bedekte bakplaat of in een bakvorm. Bak ongeveer 15 minuten op 200-220 graden, totdat de kaas goudbruin is geworden. Strooi daarna het resterende 1/2 kopje kaas over de pizzabodem en zet terug in de oven voor +/- 5 tot 10 minuten.


Welk cijfer geef jij dit recept?

Laat hier een reactie achter :-)