donderdag 17 maart 2016

American Pancakes van Zoete aardappel


American Pancakes zijn heerlijk als ontbijt, lunch of snack. Deze gezonde variant is gemaakt met zoete aardappel en meergranen meel. Zoete aardappel is al langere tijd erg populair, vooral in de fitnesswereld. Er zitten namelijk complexe koolhydraten in, waardoor je langer een vol gevoel hebt.    Ook zitten er vitamines, mineralen en vezels in. Kijk je mee naar het recept?



 Ingrediënten: 
  • 1 zoete aardappel of 2 kleintjes
  • 1/4 kopje melk (koe/amandel/kokos)
  • 2 biologische eieren
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 kopje meergranen meel
  • ghee om in te bakken
  • optioneel: 1 el agavesiroop of ahornsiroop om de pancakes te zoeten of over de pancakes te gieten nadat je ze hebt gebakken
Wat doe je met de ingrediënten?

Kook de zoete aardappel met schil totdat deze zacht is. Laat afkoelen door in koud water te leggen en verwijder daarna de schil. Voeg de zoete aardappel samen met alle andere ingrediënten behalve de meel en ghee toe aan een mixer (ik gebruik de Magic Bullet). Zodra alles vermengd is voeg je de meel toe. Bak de pannenkoekjes goudbruin (in +/- 1 minuut per zijde) in een koekenpan met ghee op laag/middelhoog vuur.

Tweet me of tag me op Facebook en Instagram met foto's van je eigen creaties!

Laat hier een reactie achter :-)