woensdag 10 februari 2016

VALENTIJNS BROWNIES VAN ZOETE AARDAPPEL EN AVOCADO


Deze brownies zijn perfect voor Valentijnsdag. Chocolade is altijd perfect voor Valentijnsdag. Deze gezonde brownies met chocoladeglazuur zijn gemaakt van zoete aardappel en avocado. Dat klinkt vreemd, maar je proeft er niks van terug. Het enige verschil met een normale brownie is dat je er hier 1.. 2.. 3... 4 .. van kan eten zonder een lading suiker binnen te krijgen. Ohja, ze zijn ook nog glutenvrij. Perfect om een geliefde (en jezelf) mee te verwennen!


Deze brownies passen in een PALEO en GLUTENVRIJ Dieet

Ingrediënten (12-16) brownies:
  • 1 zoete aardappel 
  • 6 dadels
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 kopje biologische appelmoes
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 kopje cacao poeder
  • 3 eieren
  • 1/4 kopje kokosmeel (te koop bij De Tuinen)
  • 2 el arrowroot poeder (te koop bij De Tuinen) of 1 el maizena
  • 1/2 tl himalayazout 
  • 1 tl bakpoeder/baking soda/zuiveringszout
  • 1/2 kopje fijngehakte walnoten
  • Kokosolie/olijfolie
Wat doe je ermee?
  1. Leg de zoete aardappel op een bakplaat met een laagje water. Overdek met aluminium folie en zet 35 minuten in de oven op 190 graden. Laat afkoelen en prak de aardappel fijn tot een puree (met of zonder schil)
  2. Zet de dadels ondertussen 10 minuten in een kommetje met warm water om ze te laten wellen.
  3. Spray/wrijf een bakvorm (diameter +/- 22,5 centimeter) in met kokosolie/olijfolie en leg er een stuk bakpapier in
  4. Doe de afgekoelde zoete aardappelpuree in een mixer samen met de avocado, appelmoes, dadels en vanille extract en mix totdat een (bijna) gladde crème ontstaat (ik gebruik de Magic Bullet). Voeg daarna de cacao toe en mix opnieuw
  5. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor
  6. Doe de kokosmeel, arrowroot poeder en het zout en de baksoda in een aparte kom. Vermeng en voeg toe aan de crème. Blend totdat de mix (zo goed als) glad is
  7. Voeg walnoten toe aan de mix
  8. Giet de mix in de bakvorm en maak glad met een spatel of lepel. Zet in de oven 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Laat de brownies volledig afkoelen voor je de chocoladeglazuur er overheen doet.

Ingrediënten 'chocoladeglazuur':
  • 1 blik kokosmelk (moet ongeveer een nacht in de koelkast hebben gestaan, zodat de kokoscrème hard is. Je kunt deze uit het blik scheppen en houdt dan ongeveer een half kopje kokoscrème over. Het vocht dat overblijft gebruik je niet)
  • 8 tl agave siroop
  • 8 tl cacaopoeder
Mix alle ingrediënten in een blender of met de hand en verdeel over de brownies. Klaar! De suikerhartjes heb ik als decoratie toegevoegd. Deze zijn helaas niet #eatclean. Je kunt ze kopen bij de Jumbo

Ps. Ik vind balans erg belangrijk en wil niemand het idee geven dat je je schuldig moet voelen wanneer je iets ongezonds eet. Die lekkere cheesecake waar je zo gek op bent of de goed gevulde brownie. Geniet er lekker van! Balans is het belangrijkste.

Ga jij deze brownies maken? Neem je ook een kijkje op mijn YouTube kanaal?

Laat hier een reactie achter :-)