woensdag 17 februari 2016

SNELLE CHOCOLATE CHIP MUFFINS ZONDER MEEL


Aan het maken van deze overheerlijke glutenvrije Chocolate Chip Muffins komt geen meel of suiker te pas. In de plaats daarvan zijn ze gemaakt van pindakaas en banaan. Daardoor zijn ze heerlijk smeuïg en natuurlijk veel gezonder dan de gemiddelde Chocolate Chip Muffin. De perfecte lekkernij voor iedereen. Het allerfijnste aan deze Chocolate Chip Muffins is dat ze binnen 15 minuten klaar zijn!



Ingrediënten:
  • 1 rijpe banaan
  • 1 groot ei
  • 1/2 kopje pindakaas (zonder stukjes en zonder suiker)
  • 3 el honing
  • 1 el vanille extract
  • 1/4 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1/2 kopje pure chocolate druppels/chips of cacao nibs (van de Jumbo of De Tuinen)
Wat doe je ermee?

Gooi alles behalve de chocolate chips in een blender en blend tot een gladde mix ontstaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de chocolade druppels bij de mix en roer deze door de mix met een lepel (niet mixen met de blender). Verdeel de mix dan over 6 cupcake bakjes tot ze voor 3/4 vol zijn (ongeveer 2 volle el per bakje). Zet 12-14 minuten in de oven.

Hoe leuk zijn deze cupcake bakjes trouwens? Ze zijn van Sostrene Grene


Wat vind je van dit recept? 

Laat hier een reactie achter :-)