maandag 8 februari 2016

GEZONDE MINI BOSVRUCHTEN CHEESECAKES VOOR MISSLIPGLOSS


Is het geen plaatje? Een tijdje geleden vroeg ik Cynthia Schultz van beauty & lifestyle blog Misslipgloss.nl naar haar favoriete toetje. "Cheesecake", zei ze meteen. Bij deze Cynthia! Een gezond recept voor jouw favoriete toetje (en dat van alle andere cheesecake addicts): Bosvruchten Cheesecake. De vulling is gemaakt met onder andere cashewnoten en kokosolie. Je hoeft er niet voor te bakken en ze zijn ook nog eens geschikt voor veganisten en mensen met een glutenintolerantie. Kijk je mee naar het recept?



Voor 12 cheesecakes

Ingrediënten bodem:
  • Kopje dadels (10 minuten in warm water zetten voor gebruik)
  • Kopje gemalen amandelen
Maal eerst de amandelen en daarna de dadels fijn in een mixer. Voeg dan samen en kneed met je handen tot een soort deeg. Druk steeds een eetlepel van het 'deeg' op de bodem van een ingevette cupcake pan (of in cupcake vormpjes) en zet deze in de vriezer. 

Ingrediënten cheesecake:
  • 1,5 kopje gewelde cashewnoten*
  • 2 el citroensap
  • 1/3 kopje gesmolten kokosolie
  • 1/2 kopje kokosroom** (geschept uit een blik kokosmelk)
  • 1/2 kopje agave siroop
Doe alle ingrediënten samen in een krachtige blender (ik gebruik de Magic Bullet). Mix ze totdat er een gladde crème ontstaat.  Haal de bodempjes uit de vriezer en giet de cheesecake crème erop. Zet de cheesecakes terug in de vriezer. Zodra de crème van de cheesecakes hard is geworden verplaats je ze van de vriezer naar de koelkast. Haal ze even uit de koelkast voordat je ze eet.

*de cashewnoten moeten geweld worden. Je kunt dit in twee uur doen, door ze in een kom met warm water te zetten, of je kunt ze ook een nachtje in een kom met koud water laten staan. 

**de kokosmelk moet ongeveer een nacht in de koelkast hebben gestaan, zodat de kokosroom stolt. Deze wordt dan hard en kun je er de volgende dag uitscheppen. Het overgebleven vocht heb je niet nodig.



Bosvruchten saus:
  • 3/4 kopje verse rode vruchten of rode vruchten uit de vriezer
  • Agave siroop (hoeveel je wil)
  • 2 el kokosbloesemsuiker (of minder)
Verhit een klein pannetje op laag vuur en doe daar alle ingrediënten in. Roer af en toe en laat op het vuur staan totdat de suiker is gesmolten en de saus een diepe rode kleur heeft. Je kunt de saus met een satéstokje door de cashewcrème van de cheesecakes roeren als deze nog zacht is of wachten tot de crème hard is geworden en de saus over de cheesecakes heen gieten (ik vind het laatste lekkerder).




Wat is jouw favoriete Cheesecake smaak?



Nemen jullie ook een kijkje op Misslipgloss.nl en mijn YouTube kanaal http://bit.ly/1UY0tOe 

8 opmerkingen:

  1. Yay, vegan cheesecake! Ik heb het recept opgeslagen op Pinterest. Lijkt me echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Linkje naar m'n Pinterestaccount?
    https://nl.pinterest.com/djuuuuli/
    Hij staat onder 'Vegan Sweets & Desserts'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja :-) dankje.. ik ga even een kijkje nemen!

      Verwijderen
    2. Je hebt echt dezelfde smaak als ik... in eten, interieur... zelfs qua trouwerij hahah
      Grappig

      Verwijderen
    3. Leuk om te horen :) Ik heb m'n bruiloft al helemaal gepland, nu nog wachten op een aanzoek haha

      Verwijderen
  3. Hoi Kim! Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk! Ze werden alleen niet zo mooi als die van jou. Ik heb er ook iets over geschreven op mijn blog (met een linkje naar jouw blog erbij natuurlijk).
    X

    BeantwoordenVerwijderen