dinsdag 16 februari 2016

EATCLEAN LEMON-COCONUT BARS | 6 ingrediënten


Met hun bodem van kokos en vulling van frisse en romige lemon curd, brengen deze Lemon-Coconut Bars de zomer iets dichterbij. De lemon curd, een soort citroenpudding, wordt in Engeland veel gebruikt voor cakes en taarten. Neem er een lekker kopje thee bij en je droomt even helemaal weg. Ook fijn: je hebt voor deze snack bars maar 6 ingrediënten nodig!


Ingrediënten bodem (voor 6-9 bars):
  • 2,5 el kokosolie*
  • 2 el agave siroop*
  • 1 kopje geschaafde kokos*
  • 1/2 kopje amandelmeel*
  • 1 medium ei (eiwit en dooier gescheiden)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg daarna de andere ingrediënten behalve het ei toe. Roer alles door elkaar en haal dan de pan van het vuur. Voeg het eiwit  (niet de dooier) toe en blijf roeren tot alles is vermengd. Leg een stuk bakpapier in een kleine vierkante bakvorm (diameter +/- 15 centimeter), giet de mix erin en druk deze plat. Bak ongeveer 10 minuten. 

*Te koop bij De Tuinen, de Jumbo of de AH


Ingrediënten lemon curd:
  • 2 hele eieren en 2 eidooiers
  • 4 el agave siroop
  • 1/2 citroen (of meer)
  • 2 volle el amandelmeel
Doe de eieren in een kom en mix ze met een elektrische mixer totdat ze schuimen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix nog een aantal minuten. Giet de mix over de gebakken bodem en zet terug in de oven voor +/- 15-18 minuten. Haal uit de oven en laat minstens 15 minuten afkoelen voordat je er repen van snijdt. 

Je kunt naderhand wat geschaafde kokos over de repen heen gooien of poedersuiker.. mmm. Enjoy!


- recept geïnspireerd door Greenkitchenstories.com

Laat hier een reactie achter :-)