vrijdag 15 januari 2016

No Crust Pumpkin Pie met knapperige Crumble


Ooooh yeah! Deze pumpkin pie met knapperige pumpkin spice crumble is echt heerlijk! De vulling is gemaakt van pompoen & cashewnoten en de crumble (die de korst van de pompoentaart vervangt) van nootjes en havermout. Je kunt de crumble lekker over de pumpkin pie heen strooien, maar natuurlijk ook bewaren als snack. Nieuwsgierig geworden?



*de cashews moeten in water worden geweld voordat je aan dit recept kunt beginnen. Je kunt ze twee uur in warm water zetten of een nacht lang in koud water. 

Pumpkin Pie:
  • 1 kopje gewelde cashews*
  • 1 kopje pompoen puree  (ik heb een blik Libby's Pumpkin gebruikt, maar je kunt het ook zelf maken)
  • 1/2 kopje agave siroop (of minder)
  • 2 el speculaaskruiden
  • Snufje zout
Wat doe je ermee?

Doe de cashews in een blender totdat het op pasta of creme lijkt. Je hebt hier een krachtige blender voor nodig (ik gebruik de Magic Bullet). Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en blend totdat alles goed met elkaar is vermengd. Verwarm oven voor op 175 graden. Giet de mix in een taartpan en doe 30-40 minuten in de oven. 


Crumble:
  • 1/2 kopje havermeel
  • 1,5 tl kokosolie
  • 3 el agave siroop/honing/ahornsiroop
  • Handje gehakte walnoten en amandelen (of hoeveel je wil)
  • 1/2 tl speculaaskruiden
Wat doe je ermee?

Meng alles in een middelgrote kom tot er klontjes ontstaan. Strooi ze op een stukje bakpapier en zet in de oven op 175 graden. Schep een keer om en haal de crumble uit de oven wanneer deze een beetje bruin kleurt.

Slagroom:


Ik heb light slagroom op de taart gedaan, maar je kunt ook mijn recept gebruiken voor kokosslagroom.

Wat vind je van dit recept?

Laat hier een reactie achter :-)