dinsdag 19 januari 2016

(Low Carb) Kip met romige spinazie & artisjok


Dit is nou echt comfort food in de overtreffende trap! Oké, er zitten wel wat meer koolhydraatjes in dit kipgerecht dan je misschien van mij gewend bent, maar het is te overzien. De saus is namelijk gemaakt met roomkaas, maar zit ook vol met spinazie en artisjok. Een gerecht voor heel de familie! Heb ik al gezegd dat het snel klaar is?



Wat gaat erin? (voor 2-3 personen)
  • 3 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook (gesneden)
  •  100 gram roomkaas (mon chou)
  • 1/2 kopje kippenbouillon
  • 1/4 kopje parmezaanse kaas
  • 1 potje artisjokharten (190 gram)
  • 2 handjes verse spinazie
  • zout en peper
Wat doe je er mee?
  1. Verwarm de over voor op 200 graden
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe
  3. Kruid de kipfilets met wat zout en peper
  4. Bak de kipfilets 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin zijn
  5. Voeg de knoflook toe. Wanneer deze begint te ruiken voeg je de roomkaas toe
  6. Zodra de roomkaas een beetje gesmolten is voeg je de kippenbouillon en parmezaanse kaas toe
  7. Zodra de saus begint te koken (wanneer deze pruttelt) zet je het vuur lager en doe je een deksel op de pan, totdat de saus dikker is geworden (5-10 minuten)
  8. Roer de uitgelekte artisjokharten en spinazie door de saus
  9. Zodra de spinazie begint te slinken zet je de pan in de voorverwarmde oven (ALLEEN ALS JE PAN IN DE OVEN KAN) of giet je alles over in een ovenschaal. Laat dit 15-20 minuten staan in de voorverwarmde oven.
Klaar! Je kunt dit gerecht gewoon zo eten of combineren met bijvoorbeeld speltpasta (dat heb ik gedaan). Ik vond dit recept op cafedelites.com een hele leuke website met heerlijke gerechten. Neem daar eens een kijkje!


Laat hier een reactie achter :-)