dinsdag 26 januari 2016

Eatclean Appeltaart Pannenkoekjes


Pannenkoeken zijn altijd een feest. Voeg daar een appeltaart vulling aan toe en de perfecte snack is geboren! Overigens kun je deze pannenkoek met kokosmeel ook prima als ontbijt, lunch of diner voorzetten. Is dat even fijn! Daarnaast zijn ze zo klaar, dus kun je snel weer verder met waar je mee bezig was. Hup... de keuken in jij!


Voor 2 pannenkoekjes
  • 1 ei
  • 1/2 kopje melk (amandelmelk/soya/koemelk... alles kan)
  • 1/2 tl olijfolie
  • 35 gram tapiocameel (dit kun je kopen bij een toko)
  • 1 1/2 el kokosmeel 
  • kokosolie (om in te bakken)
  • Snufje zout
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan. Klop het ei in een kom en voeg dan de melk, olijfolie en het snufje zout toe. Roer de tapiocameel en kokosmeel erdoor en giet dan de helft van het beslag in de warme pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.


Voor de vulling
  • 1 el ghee
  • 1 appel (ik heb een elstar appel gebruikt)
  • scheutje agave siroop
  • Handje rozijnen 
  • 1 tl speculaaskruiden of kaneel
  • 1 tl citroensap
Verhit de ghee in een koekenpan en snijd ondertussen de appel in kleine stukjes. Zodra de ghee gesmolten is voeg je alle ingrediënten toe. Bak op middelhoog vuur totdat de appel zacht is geworden.

Inspiratie voor dit recept vond ik in het magazine Paleo!

Laat hier een reactie achter :-)