maandag 4 januari 2016

Broccoli & Cheese Soep


Het is januari en je barst van de goede voornemens! Ik help je om deze maand goed te starten met lekkere en gezonde recepten. Het eerste recept van dit jaar is een Broccoli & Cheese Soep, oftewel een soep met broccoli & kaas. Deze soep is vooral in de VS heel populair, maar is vaak heel vet en dus niet zo gezond. Vandaag laat ik je zien hoe je dit recept op een snelle en gezondere manier namaakt. Het resultaat is een romige soep waar iedereen van zal smullen!




Ingrediënten (voor 2 kommetjes):

* 1 blokje groentebouillon gemixt in 1/2 kopje water (van Zonnatura)
* 1 kopje gekookte broccoliroosjes (vers of uit de vriezer)
* 1 teentje knoflook of 1/2 als je niet zo van de knoflook bent
* 1/3 beker magere biologische melk (mag ook sojamelk zijn of amandelmelk bijv.)
* 1/2 uitje
* 50 gram cheddar

Wat doe je met de ingrediënten?

Doe de knoflook, ui en gekookte broccoliroosjes in een blender. Voeg de bouillon, melk en cheddar toe (maar bewaar een beetje cheddar om bovenop de soep te raspen). Mix. Verwarm de mix in een pannetje of in de magnetron (de bekers van de Magic Bullet kunnen met een speciale draaidop in de magnetron).



Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete soep?

Laat hier een reactie achter :-)