dinsdag 7 juli 2015

SPELTPASTA MET ZALM EN ROMIGE AVOCADO SAUS


Af en toe kun je best pasta eten! Deze pastasaus gemaakt van avocado en verse basilicum is makkelijk te bereiden en supergezond. Combineer de saus met een lekker stukje zalm (vol met goede vetten) en roer het door wat speltpasta voor een verantwoord bordje pasta!



Ingrediënten:
  • Volkoren speltpasta (van de Albert Heijn)
  • Zalm moot 175 gram
  • Kruiden - peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout met chili vlokken
  • 1 rijpe avocado
  • verse basilicum (ongeveer 8 blaadjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1/8 kop olijfolie
  • optioneel: parmezaanse kaas
Bereiding Zalm:

Wrijf de zalm in met knoflookpoeder, peper en zout naar smaak. Verwarm oven voor op 190 graden en leg de zalm op een stuk bakpapier in de oven. De zalm heeft ongeveer 20-25 minuten nodig. Laat hem daarna even rusten.

Bereiding Avocado saus:

Mix de avocado, verse basilicum, knoflook, citroensap en olijfolie in een blender. Voeg daarna wat paprikapoeder en zout met chili vlokken toe (naar smaak). Laat staan totdat de pasta gekookt is.
Kook de spelt pasta als laatst, zodat je het gerecht daarna meteen kunt opdienen. De avocado saus wordt dan verwarmd door de pasta. Leg de zalm erboven op. Voeg eventueel wat parmezaanse kaas toe.



Eet smakelijk!!

2 opmerkingen:

  1. Voor hoeveel personen is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1 persoon voor iemand met een flinke maag :-). Ik kon er zelf 2 keer van eten!
      xx

      Verwijderen