vrijdag 10 juli 2015

EATCLEAN CHOCOLATE & PEANUT BUTTER CHEESECAKE


Eat clean cheesecake?? Say what?! In New York at ik jaren geleden voor het eerst cheesecake. Inmiddels is het ook heel populair in Nederland en aangezien ik via Facebook een aantal verzoeken kreeg om met een gezond(er) cheesecake recept te komen, ben ik aan de slag gegaan. Dit is het resultaat. Heerlijk smeuïge cheesecakejes vol met proteïnen en goede koolhydraten. De perfecte snack voor na het sporten of gewoon, omdat het kan. Van deze mini chocolate & peanut butter cheesecakejes zul je smullen!




Portie: genoeg voor 9 cheesecakejes

Voor de bodem:
  • 100 gram (pitloze) dadels
  • 100 gram pinda's 
Maal de pinda's fijn in een blender. Laat ondertussen de dadels 10 min. weken in warm water. Doe de gemalen pinda's in een kom en maal nu de dadels met 2 el water. Er mogen best grote stukken in blijven zitten. Doe de dadels bij de pinda's in de kom en kneed samen tot alles met elkaar is vermengd. Breek een stukje af en druk plat op de bodem van de cupcakevorm. Doe dit voor alle 9 vormpjes.

Voor het cheesecake beslag:

  • 1 kopje griekse yoghurt
  • 4 el pindapoeder (PB2 chocolate van bodyenfitshop.nl) of pindakaas
  • 5 el pindakaas met stukjes (zorg dat het zo zacht is dat je het door het beslag kunt roeren)
  • 2 el amandelmeel
  • 9 el stevia
  • 6 el ahornsiroop
  • 4 el gesmolten pure chocolade
  • vanilleextract of karamelextract
  • 1 ei

Roer alles door elkaar, behalve het ei en 1 el gesmolten pure chocolade. Proef eerst of het beslag naar smaak is en voeg daarna het ei toe. Roer tot je een (redelijk) glad beslag hebt. Giet de mix in stevige cupcakevormpjes (ik heb siliconen vormpjes gebruikt). Met een satéprikker kun je nu de resterende gesmolten chocolade door de bovenkant van de cakejes roeren. Bak 25 minuten op 165 graden in een voorverwarmde oven (kan iets variëren afhankelijk van de oven die je gebruikt).


Op de bovenstaande foto's zie je de cakejes nadat ik wat meer pindakaas en chocolade had toegevoegd aan het beslag (en ze 5 minuutjes te lang in de oven laten staan hahah). Dan zien ze er dus wat donkerder uit.

Houden jullie ook zo van cheesecake? Wat is je favoriete combo?

2 opmerkingen:

  1. Oei, dat ziet er heerlijk uit! Deze ga ik ook een keer maken...

    Ik heb van de week een cheesecake uit de oven gemaakt met pompoen en wortel door de vulling heen en een krokante chocolade laag eroverheen. OMG die is echt zo lekker! Kan er nog de hele week van genieten, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oooeeeh dat klinkt ook wel heel erg lekker :-D

      Verwijderen