zaterdag 4 juli 2015

CINNAMON ROLLS MET PECANNOTEN


Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes, zijn heel populair in de VS. In Nederland zijn ze iets minder bekend en dat is jammer, want ze zijn oh zo lekker. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze lekkere snack op tafel krijgt en kunt eten zonder schuldgevoel. Ik heb ze gemaakt met mijn favoriete ingrediënt: pecannoten!


Droge ingrediënten deeg:
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • 1 kopje meergranenmeel (of nog een kopje amandelmeel)
  • snufje zout
  • 1/4 tl bakpoeder (baking soda)
Natte ingrediënten deeg:
  • 1/8 kopje kokosolie
  • 1 el agave siroop (of honing als je dat niet heb, maar dat is iets dikker)
  • 1 groot ei
Meng alle droge ingrediënten in een kom en klop alle natte ingrediënten in een andere kom. Voeg ze daarna samen met het meel en kneed totdat je een bal hebt. Leg deze een kwartiertje in de koelkast (met wat aluminiumfolie). Doe wat olie op de deegbal en rol het deeg vervolgens uit met een deegroller op een stuk bakpapier.

Ingredienten vulling:
  • 2 volle theelepels honing
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (kun je ook weglaten)
  • 1 tsp speculaaskrudien of kaneel
  • pecannoten 1/4 kopje
Sprenkel alle ingrediënten over het deeg en verdeel met je vingers. Doe vervolgens de (fijn gehakte) pecannoten erop. Nu kun je het deeg oprollen en 10-15 minuten bakken op 175 graden in een voorverwarmde oven.


Ingrediënten kaneelsiroop (voor bovenop de kaneelbroodjes):

Mix wat honging/agavesiroop met kokosbloesemsuiker kaneel en pecannoten, roer en verdeel over de kaneelbroodjes met een lepel.


YUM!

Laat hier een reactie achter :-)