dinsdag 16 juni 2015

ROZEN EN GEMBER IJSTHEE


Oké, deze combinatie klinkt misschien een beetje vreemd, maar als je van (ijs)thee houdt dan is dit echt een must-try. Terwijl de rozenthee in dit recept een zoete en kruidige smaak geeft, maakt de gember het geheel wat pittiger. Pittig ja!!! Wil je een keer wat anders drinken dan water en groene of zwarte thee? Dan is deze ijsthee gemaakt van rozenthee en gemberkruiden echt een aanrader voor de warme dagen.

Ingrediënten:
  • Rozenthee (zakjes van Yogi Tea of losse kruiden)
  • Gedroogde gember stukjes (van De Tuinen)
  • optioneel: honing/amandelextract/agave siroop
  • IJsblokjes
  • Waterrrrr


Instructies:
Kook wat water en voeg twee theezakjes (of twee volle scheppen losse kruiden) toe en een eetlepel met gember stukjes (ik heb ze in een thee-ei gedaan). Als je de ijsthee wat zoeter wil maken kun je wat honing, agave siroop of amandelextract toevoegen. Laat afkoelen. Doe in een kan en zet in de koelkast. Als je een glas inschenkt om te drinken voeg je de ijsblokjes toe.

Tips!
Je kunt ook ijslollies maken van deze mix of ze als ijsblokjes invriezen. Als je dit doet kun je ze ook toevoegen aan koolzuurhoudend water (en dan in een blender) voor een sprankelende ijsthee.

Laat hier een reactie achter :-)