donderdag 11 juni 2015

FROZEN YOGHURT IJSLOLLIES MET BANAAN, PERZIK EN AMANDEL


IJslollies of popsicles passen natuurlijk helemaal bij het aankomende warme weer. Helaas zijn ijsjes vaak gemaakt met volle room en melk, waardoor ze niet zo goed zijn voor je lijntje. Ik laat je vandaag zien hoe je gezondere ijslollies maakt van yoghurt (frozen yoghurt oh yeah), banaan, perzik en een aantal extra smaakmakers. Kijk je mee?


Ingrediënten (genoeg voor 6 ijsjes):
  • 200 gram vetvrije griekse yoghurt (van het merk Total -> AH)
  • halve banaan 
  • 2 perziken 
  • 1/4 glas magere of halfvolle melk (amandelmelk kan ook, maar dan zijn ze minder romig)
  • paar druppels amandel of vanille extract
  • 1/2 tl speculaaskruiden of kaneel
  • 2 tl honing of agave siroop
Mix alle ingrediënten in een blender en giet ze in een ijslollievorm (ik heb er 1 gebruikt van de Ikea). Zet een nachtje of (als je niet kunt wachten) een paar uur in de vriezer. Klaar!

Ga jij deze ijsjes ook maken? Laat het me weten als je een geniale combo hebt gevonden!


Laat hier een reactie achter :-)