maandag 29 juni 2015

FOOD TRAVEL DIARY: ROME


Ik zat de afgelopen dagen lekker in Rome en daar heb ik natuurlijk volop genoten van het weer en al het lekkere eten. Het leek me leuk een Food Diary voor jullie bij te houden. Vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal heb gegeten in Rome en geef ik jullie wat tips over adresjes waar je lekker (en betaalbaar) kunt eten.


FLEUR
Fleur Luxury Living 
Via Bocca di Leone, 46


FLEUR ligt in een smal straatje vlakbij de Spaanse trappen en is eigenlijk een meubelwinkel. Je kunt er lekker buiten zitten en zit dan echt tussen de Italianen in plaats van de toeristen. Ik bestelde de bresaola con rucola e parmigiano, ofwel bresaola (een soort gedroogd vlees), rucola en parmezaanse kaas met olijfolie een citroen. Dit was een anti pasti- of voorgerecht. Daarnaast bestelde ik bruschetta met mozarella en ansjovis. Wat de Italiaanse naam daarvan is weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat het heerlijk was en ik een bezoekje aan FLEUR zeker aanraad.

Aristocampo
Via della Lungamente, 81
Trastevere


Aristocampo ligt in de wijk Trastevere en heeft een traditioneel Italiaans menu. De wijk Trastevere is  op zichzelf al een aanrader als je van smalle straatjes en het authentieke Italie houdt. Overdag zijn hier niet zo veel toeristen. 's Avonds rond etenstijd wordt het drukker en zit iedereen buiten met een glaasje wijn en wat eten. Echt heel gezellig.


Ik bestelde eerst een antipasti gerecht genaamd saute di cozze e vongole con crostini, oftewel gesauteerde mosselen en kokkels met geroosterd brood. Dit was zo lekker! 


Ook bestelde ik een vegetarisch gerecht genaamd crostini di polenta con pomodoro gratinati al formaggio, oftewel gebakken polenta (gemaakt van griesmeel/maismeel) met tomaat en kaas. Echt een aanrader!

Fior di Luna
Via della Lungaretta
Trastevere


Na het eten was het tijd voor ijs! In het begin van de wijk Trastevere ligt de ijszaak Fior di Luna. Fior di Luna gebruikt alleen verse biologische en fairtrade ingrediënten in hun ijs. Perfect! Ik heb geen foto van mijn ijsje gemaakt, want ik had 'm al op voor ik er erg in had. Ik nam een bolletje hazelnoot en crema catalana.


De dag ervoor haalde ik een ijsje bij Don Nino, een zaakje vlakbij de Trevi Fontijn (die overigens droog stond... jammer). Zoals je misschien kunt zien was het een flink hoorntje en dat was te merken aan de prijs. Ik nam 3 smaken (hazelnoot, nutella en amandel) en was 8 euro kwijt. Schaam schaam.

Verder....

Pizza - Ik kon Italië natuurlijk niet verlaten zonder pasta of pizza te eten. De eerste avond bestelde ik pasta cacio e pepe (geen foto). Deze pasta is gemaakt met pecorino kaas en peper. Simpel, maar wel lekker. De pizza werd een eenvoudige (en hele grote) pizza margarita, maar dat was ook erg smullen.


Lungo il Tevere - Oké, dit is ECHT ECHT ECHT een aanrader als je deze zomer nog naar Rome gaat. Van juni tot augustus is er namelijk het Lungo il Tevere festival. De tevere is de rivier die het oude Rome van de wijk Trastevere scheidt. Aan die rivier zijn allemaal tentjes opgezet waar je lekker kunt eten, kunt shoppen bij een vintage markt, kunst kunt bekijken, muziek kunt luisteren en nog veel meer. Er is veel te doen en te zien en het is er hartstikke gezellig.


Ristorante Paris - De laatste avond at ik bij Ristorante Paris in Trastevere. Ik bestelde hier kalfscoquilles met parmaham en aardappel kroketjes. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik had bestelt tot ik het voor m'n neus kreeg. Het was .... apart. Ik zou dit restaurant niet per se aanraden. Het was wel gezellig, maar vrij duur.


Ontbijt - Het ontbijt staat niet zo centraal in Italië. Er zijn weinig bakkerijtjes te vinden en als je ze vindt verkopen ze voornamelijk koekjes en andere zoetigheden. Buiten de deur ontbijten, zoals wij dat in Nederland zouden doen, heb ik dus eigenlijk niet gedaan. Ik startte met pizza en eindigde met pizza hahah.

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Rome??

Laat hier een reactie achter :-)