dinsdag 2 juni 2015

BLOEMKOOL KOEKJES MET PARMEZAANSE KAAS


In de Verenigde Staten worden Tater Tots (oftewel: gefrituurde aardappel koekjes) al gegeten sinds de jaren '50. Ik maakte een gezonde(re) versie van de Tater Tots met bloemkool! Deze bloemkool koekjes (met parmezaanse kaas) zijn lekker als snack, maar je kunt ze ook gebruiken ter vervanging van aardappels bij een gerecht. Kijk je mee naar het recept?


IngrediĆ«nten (voor 5 middelgrote koekjes): 

  • 2 kopjes bloemkoolroosjes 
  • 1 ei
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • peper naar smaak
  • himalaya zout naar smaak
  • chili vlokken naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak
  • 1 el amandelmeel
  • meergranen of ander meel om in te paneren
  • ghee/kokosolie
  1. Kook de bloemkoolroosjes en laat ze goed (!) uitlekken. Zodra ze uitgelekt zijn hak je ze fijn of doe je ze in een blender. 
  2. Voeg ei, kaas, kruiden en amandelmeel toe en meng goed.
  3. Kneed een beetje van het mengsel in je hand en schep er dan steeds wat meel overheen, zodat je het koekje goed kan vormen. Leg in een hete pan met ghee (of kokosolie). Bak tot ze mooi goudbruin zijn. 

Wil je een echt knapperig korstje? Paneer het koekje dan dubbel. Doe voor een tweede laagje een beetje eigeel in een kommetje, rol het koekje erin en paneer dan opnieuw met meel van jouw keuze!

Eet smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Oh wauw, dit klinkt lekker! Ze zien er wel machtig uit, zijn ze dat ook? Of misschien is dat omdat ik nu de aardappelvariant in mijn hoofd heb.. Ik moet het maar eens proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn inderdaad best machtig... wel iets minder dan de aardappel variant schat ik zo, maar na een stuk of 3 heb ik genoeg haha

      Verwijderen