woensdag 8 april 2015

MINI BANANENBROOD VAN AMANDELMEEL


Bananenbrood is helemaal hip joh.. al een tijdje. Ik kon dus niet achterblijven met een gezonde versie. Dit mini bananenbroodje is gemaakt van amandelmeel en is daardoor lekker crunchy! Perfect als gezonde snack (vooral met wat pindakaas erop... mmm) en makkelijk te maken. Nieuwsgierig geworden?




Ingrediënten
  • 1 geprakte banaan (of meer als je het brood iets 'vochtiger' wilt hebben)
  • 1 kopje amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder (of iets meer als je van kaneel houdt)
  • 1,5 tl kokosbloesemsuiker (of meer als je het iets zoeter wil)
  • aantal druppels vanille aroma
  • 1 eiwit
  • snufje himalayazout
  • kokosolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix alle ingrediënten en doe deze in een kleine bakvorm (ik gebruikte deze mini loaf pan van Wilton, die ik kocht bij deleukstetaartenshop.nl voor 2,95EUR). Vet de bakvorm in met wat kokosolie en doe er wat bakpapier in. Doe daar de bananenbrood mix in en zet in de voorverwarmde oven. Bak in 25-30 minuten (in kleine oven). Als je het broodje goed verpakt kun je deze twee of drie dagen bewaren. Invriezen kan ook!


Hoe vind jij bananenbrood het lekkerst?  Naturel, met beleg (pindakaas) of getoast?

2 opmerkingen: