zondag 12 april 2015

ARTISJOK, KAAS & KALE (BOERENKOOL) DIP


Van deze warme dip met artisjok, kaas en boerenkool word je echt blij! Het wordt veel gegeten in de Verenigde Staten en nu kun jij het ook maken op een gezonde(re) manier. Ik eet deze dip als snack met zelfgemaakte (volkoren) tortilla chips en vertel je vandaag hoe je deze combinatie snel op jouw eigen keukentafel zet...




Ingrediënten (voor 2 personen)

Warme dip

  • 50 gram zure room (half bakje)
  • 85 gram griekse yoghurt (half bakje)
  • 1/4 kopje parmezaanse kaas
  • 1/2 kopje mozzarella 
  • 1 teentje knoflook
  • 3 kopjes boerenkool (panklaar of anders grof gesneden)
  • 3 artisjok harten of 1/2 blik (dan laten uitlekken)
  • Himalayazout (3 snufjes)

Tortilla chips
  • 3 meergranen/volkoren tortillas
  • Himalayazout
  • Ghee of kokosolie
Instructies

Warme Dip
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg alle ingrediënten bij elkaar, schep in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven. Na 20 minuten schep je de mix om en doe je er eventueel nog wat mozzarella op. Zet terug in de oven voor 5 minuten. Doe dit nog 2 keer. Haal de ovenschaal uit de oven en bedek de bovenkant met mozzarella en parmezaanse kaas. Zodra de bovenkant bruin wordt haal je de schaal eruit.

Tortilla Chips
Knip of snijd twee tortilla's in driekhoekjes. Verhit een pan met kokosolie of ghee. Leg de driehoekjes in de olie en bak tot goudbruin. Besprenkel met wat zout of andere kruiden.

Laat hier een reactie achter :-)