donderdag 12 maart 2015

TIRAMISU-POTJE MET KOKOSSLAGROOM


Ja, echt! Een gezond Tiramisu-potje MET slagroom. De slagroom is namelijk geen gewone slagroom, maar slagroom gemaakt van kokosmelk. Het resultaat is een overheerlijke Tiramisu, die niet van echt te onderscheiden is, met een lekker laagje in koffie doordrenkte cake (bananenbrood) op de bodem en een laagje cacao er bovenop. Geen verschil in smaak, maar wel in vet, suiker en calorieën.Ingrediënten
1 stuk Bananenbrood
1/2 kopje Koffie
Rum aroma (naar smaak)
1 el Kokosbloesemsuiker
1 blik Kokosmelk
1 Vanillestokje
2 el Agave siroop
Cacao poederCakelaag
De cakelaag kost het meeste werk. Het recept dat ik heb gebruikt is mijn recept voor bananenbrood donuts (klik hier). Je hoeft deze mix niet per se in een donutvorm te doen hoor, je kunt ook een normale cakevorm gebruiken. Het enige verschil is dat ik voor het Tiramisu-potje de banaan uit het recept heb vervangen door 3 eetlepels appelmoes. (je kunt natuurlijk ook een andere soort cake gebruiken.. als je maar cake hebt)

Koffielaag
Zet een bak sterke koffie, laat deze afkoelen en voeg wat druppels rum aroma toe (op eigen smaak). Roer het goed.

Slagroomlaag
Koop een blik kokosmelk en zet deze een nachtje in de koelkast. 's Ochtends is er als het goed is een laag kokoscreme te zien. Schep deze eruit (zorg dat er zo min mogelijk vocht mee komt). Met deze creme ga je aan de slag. Snijd een vanillestokje open en schraap de vanille eruit (hoeveel je wilt). Klop de room met een mixer en voeg voorzichtig wat agave siroop toe (ongeveer 2 el - let erop dat de slagroom niet te dun wordt). Zet de room na het kloppen in de koelkast.


Instructies:
  1. Snijd de cake in kleine stukjes en doop deze met 1 kant in de koffiemix. 
  2. Leg de stukjes 1 voor 1 met koffiekant naar boven in het potje. 
  3. Zodra je de bodem hebt gevuld met cake, sprenkel je er nog wat koffiemix en kokossuiker overheen. 
  4. Giet de slagroom er overheen en zeef als laatste de cacao erboven met een beetje kokosbloesemsuiker. 
  5. Voor het lekkerste resultaat laat je het potje een aantal uur in de koelkast staan (ik heb 'm zelf een halve dag in de koelkast gezet)
Enjoy!

Laat hier een reactie achter :-)