vrijdag 27 maart 2015

SNELLE LUNCH: ZOETE EN HARTIGE QUESADILLAS


Quesadillas zijn perfect als je even snel wat eten klaar wil maken voor de lunch of voordat je gaat sporten. Deze gebakken (volkoren) tortilla's zijn binnen 10 minuten klaar en je kunt ze vullen met van alles en nog wat. Ik geef je een hartige optie met kalkoenfilet en provolone & een zoete optie met pindakaas, appel en pure chocolade. Mmm..

ZOETE QUESADILLA


Wat heb je nodig?

  • Volkoren tortilla
  • Pindakaas
  • Pure chocolade (chips)
  • Rode appel
  • Eventueel wat geraspte kokos

Instructies
Doe wat kokosolie in een pan en laat warm worden op laag vuur. Smeer de ene helft van de tortilla in met pindakaas en leg op de andere helft gesneden stukjes appel (met schil). Sprenkel wat pure chocolate over de pindakaas (en eventueel kokos) en leg de tortilla in de pan. Zodra je de pindakaas begint te ruiken (vrij snel, na een paar minuten) vouw je de tortilla dubbel met de pindakaas onderop. Laat een aantal minuten staan totdat de tortilla een beetje bruin wordt en draai dan om op de appelkant. Zet het vuur nu iets hoger, zodat de appel wat zachter wordt. Zodra ook die kant mooi bruin is haal je de tortilla uit de pan en snijd je hem in kleinere stukjes.

HARTIGE QUESADILLAS


Wat heb je nodig?
  • Volkoren tortilla
  • Provolone kaas (te verkrijgen bij de Albert Heijn)
  • Plakjes kalkoenfilet of kipfilet
  • Optioneel: kruiden
Instructies
Doe wat kokosolie in een bakpan en laat warm worden. Leg de tortilla in de pan en bedek deze met de kaas en kalkoenfilet. Zodra de kaas gesmolten is vouw je de tortilla dubbel en druk je hem even aan. Draai de tortilla om en doe hetzelfde voor de andere kant. Snijd in kleine stukjes.

Klaar! Makkelijke toch?!

Laat hier een reactie achter :-)