vrijdag 6 maart 2015

KOUDE GRANENSALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN FETA


Ik houd niet zo van salades, die alleen gemaakt zijn van blaadjes sla (wat een snob). Geef mij maar een wat stevigere granensalade! De basis van deze koude granensalade is de biologische en kant-en-klare Vegi Mix van het merk Lima, bestaande uit spelt, rijst en haver. Zelf heb ik er zoete aardappel en feta aan toegevoegd, wat een kleurrijke combinatie tot gevolg heeft. Wil je weten hoe ik deze salade precies heb gemaakt?

Instructies:
  1. Kook de zoete aardappel tot deze gaar is. Spoel af met koud water. Haal de schil eraf en snijd in blokjes. 
  2. Verwarm in een bakpan wat kokosolie en voeg de zoete aardappel toe. Bak met wat knoflookpoeder en himalayazout. Zet daarna apart om af te koelen.
  3. Verwarm de Vegi Mix in een bakpan met 3 el water en laat daarna afkoelen (je kunt ook zelf een mix maken van verschillende granen en wat kruiden).
  4. Zodra de aardappel en Vegi Mix zijn afgekoeld doe je ze bij elkaar in een kommetje en zet je ze in de koelkast. 
  5. Voeg feta toe (en eventueel wat cashewnootjes als je die in huis hebt)... enjoy!

Zoals ik al zei is de basis van deze granensalade de biologische en kant-en-klare Vegi Mix van het merk Lima. De mix is voorgekookt, waardoor je hem zelf alleen nog even hoeft te verwarmen (natuurlijk kun je ook een beetje zelf knutselen met wat granen). Aan de mix van Lima is Tamari toegevoegd, wat het een beetje een aparte smaak en sterke geur geeft. Niet vies hoor, maar wel even wennen. De Vegi Mix is er in verschillende soorten, dus voor ieder wat wils. Lima is een merk dat zich richt op vegetarische voeding, dus zeker een aanrader voor de vegi's onder ons!

Dit recept bevat producten, die naar mij zijn opgestuurd door een bedrijf. 
Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over het product. 

Laat hier een reactie achter :-)