dinsdag 17 maart 2015

CHICKEN POPCORN MET QUINOAKORSTJE


Chicken Popcorn is echt een typisch Amerikaans verzinsel, dat je voornamelijk bij grote fastfood ketens vindt. Mijn variant op deze bite-sized kipstukjes is makkelijk te bereiden en een stuk gezonder dan de met frituurvet doordrenkte Amerikaanse versie. Ik heb de kipstukjes namelijk gerold in Amandelmelk en Quinoavlokken (+ nog wat andere lekkere smaakmakers) en gebakken in kokosolie. Kijk je mee naar het recept?



Instructies:
  1. Doe de amandelmelk en het geklopte ei allebei in een apart kommetje
  2. Snijd de kip in kleine stukjes
  3. Verwarm een pan met wat kokosolie
  4. Doe de havervlokken, quinoavlokken en kruiden (op eigen smaak) in een blender en mix totdat het op meel lijkt. Doe het meel daarna in een derde kommetje.
  5. Rol de stukjes kip één voor één door de amandelmelk, daarna door het meel, dan door het ei en dan nog een keer door het meel.
  6. Leg ze in de pan (zorg dat de olie goed heet is) en draai ze om zodra ze goudbruin zijn 
  7. Haal de stukjes kip uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd. 

ENJOY! Laat je het me weten als je dit recept hebt uitgeprobeerd?

Laat hier een reactie achter :-)