zondag 22 maart 2015

CARROT MUG CAKE MET KOKOSSLAGROOM


Mug cakes zijn ineens helemaal hot! Een aantal jaar geleden maakte ik deze Carrot Mug Cake voor het eerst en nu wil ik het recept graag met jullie delen. Er zit er weer een heerlijke gezonde(re) slagroom bij, gemaakt van kokosmelk! Who's excited??? Het allermooist is nog dat je deze mug cake binnen 5 minuten (of zelfs korter) op tafel hebt staan. Lekker makkelijk zo, op de luie zondag...Instructies voor de mug cake:
Vet een kopje in met wat kokosolie. Rasp de wortel (ik heb een winterwortel gebruikt). Meng deze vervolgens met de overige ingrediƫnten en giet het in een schaaltje of kopje, strijk de bovenkant een beetje glad. Zet in de magnetron en laat 2,5/3 minuten (of totdat deze niet meer vloeibaar is) op medium high. Haal schaaltje uit de magnetron en draai deze om zodat het cakeje los komt. Laat de mug cake even afkoelen.

Instructies voor de kokosslagroom (die niet naar kokos smaakt):
Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast (of tot een laag kokoscreme te zien is). Schep de laag kokoscreme eruit en zorg dat er zo min mogelijk vocht mee komt. Snijd een vanille stokje open, schraap vanille eruit en voeg toe aan de kokoscreme. Klop de kokoscreme met een mixer zoals je dat zou doen met normale slagroom. Voeg voorzichtig wat agave siroop toe (ongeveer 2 el - let erop dat de slagroom niet te dun wordt). Zet slagroom in de koelkast, zodat het iets dikker wordt. Zodra de mug cake is afgekoeld, kun je de slagroom er op doen!

ENJOY!

Laat hier een reactie achter :-)