maandag 2 maart 2015

BANANENBROOD DONUTS MET OF ZONDER BOTERGLAZUUR


Donuts van Bananenbrood.... Dat betekent: donuts als ontbijt, donuts als lunch en donuts als toetje. Dit is een recept voor echt lekkere (en gezonde) donuts, die je kunt eten zonder je schuldig te voelen. Lekker met wat kaneel en kokosbloesemsuiker! En als het vandaag je cheat day is, dan kun je er lekker wat gebruinde boterglazuur overheen schenken. Ben je al nieuwsgierig geworden?







Instructies Donuts (6 stuks):
  1. Verwarm oven voor op 175 graden
  2. Laat de kokosolie smelten in een pannetje en prak de banaan
  3. Meng in een kom de kokosolie en geprakte banaan met alle andere natte ingrediënten (ei, appelmoes, vanille extract) en voeg de kokosbloesemsuiker toe. Meng dit goed
  4. Meng in een andere kom de droge ingrediënten (kaneel, meergranen meel, speltbloem, zout, bakpoeder en baksoda --> als je geen baksoda hebt kun je ook 2 tl meer bakpoeder gebruiken)
  5. Mix droge en natte ingrediënten (het hoeft niet helemaal glad te zijn)
  6. Vet een donut pan in (of cakevorm als je het bananenbrood liever in plakjes wilt snijden) met kokosolie
  7. Voeg donut mix toe aan de pan (dit gaat het makkelijkst met een theelepel). Vul de vormpjes tot iets over de helft
  8. Bak ongeveer 10-15 minuten (of tot goudbruin) op 175 graden
  9. Haal donuts uit de oven en laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt
  10. Schenk glazuur op de donuts of besprenkel met kaneel en kokosbloesemsuiker


Instructies Boterglazuur (naar recept van cookingwithruthie.com ):
  1. Laat boter smelten totdat deze medium bruin is
  2. Voeg voorzichtig de poedersuiker toe en blijf roeren
  3. Voeg amandelmelk toe (zoveel nodig om de mix 'schenkbaar' te houden)
  4. Voeg vanille extract toe
  5. Zodra mix goed gemengd is over de donuts schenken (doe dit snel, want het glazuur wordt snel hard)

Laat je het me weten als je dit recept hebt geprobeerd? Enjoy! 

Laat hier een reactie achter :-)