zaterdag 28 februari 2015

SKINNY (SPELT) FETTUCCINE ALFREDO


In de Verenigde Staten is de romige Alfredo saus heel populair, maar in Nederland hoor je er niet zo veel over. De Alfredo saus wordt oorspronkelijk klaargemaakt met boter en Parmezaanse kaas (caloriebommetje dus). Ik heb een gezonder (en makkelijk te bereiden) recept voor jullie met speltpasta en sojaroom. Nog steeds een romige kaassaus, maar wel een stuk minder vet!




Dit recept is voor 1 persoon

Instructies:

  1. Kook de pasta en zet ondertussen een andere pan op het vuur met wat kokosolie
  2. Snijd de knoflook in stukjes en bak ze tot ze iets verkleuren
  3. Mix de sojaroom, kaas en knoflookpoeder in een blender (niet te lang, want anders heb je slagroom)
  4. Voeg knoflook toe aan de saus zodra deze gebakken is en mix nogmaals
  5. Verwijder de overgebleven olie uit de pan en schenk er dan de saus in. Laat deze op zacht vuur koken totdat hij wat dikker is geworden. 
  6. Voeg de pasta toe aan de saus, meng goed door elkaar en laat nog even op het vuur staan
  7. Voeg wat verse peterselie toe
  8. Haal uit de pan en strooi er nog wat kaas en peterselie over...... tadaa!


Enjoy!

Laat hier een reactie achter :-)