maandag 23 februari 2015

AVOCADO 'FRIETJES' MET HAVERMOUT KORSTJE


Dit zijn de lekkerste 'frietjes', die je ooit zult eten! Ze zijn zo romig....... Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zeker wist of ik dit wel een succes zou vinden, maar Avocado Frietjes zijn mijn nieuwe favoriete snack. Avocado's zitten vol met goede vetten en van het havermout korstje zul je ook niet dik worden. Kortom: een goed alternatief voor gewone friet en ook een leuke snack voor op een feestje! Ik geef je het recept..

Hoe leuk is dit? Dit recept maakt zeker genoeg frietjes voor twee personen. Ik heb een mayonaise toegevoegd met Rozemarijn & Knoflook, maar je kunt er ook voor kiezen om dit weg te laten. De frietjes smaken net zo goed zonder mayonaise, omdat er ook wat kruiden aan de korst zijn toegevoegd. Wat heb je nodig:
Instructies:

1. Verhit een pan en voeg kokosolie toe (+/- 3 el bij kleine pan)
2. Mix havermout in in blender totdat het lijkt op meel
3. Voeg chilipoeder, zout & peper en parmezaanse kaas (hoeveel je wil) toe aan de havermout mix
4. Snijd de avocado door midden en haal de pit eruit. Snijd de avocado in stukjes die lijken op frietjes
5. Doop een stukje avocado in amandelmelk
6. Doop hetzelfde stukje in de havermout mix
7. Doop vervolgens in het geklopte ei
8. Doop nogmaals in de havermout mix
9. Leg voorzichtig in de pan (olie moet goed heet zijn). Ik laat de olie heet worden op laag vuur (middelgrote pit) en bak de avocado stukje vervolgens ook op laag vuur.
10. Voor de mayonaise hoef je alleen alle ingrediƫnten bij elkaar te gooien. Het lekkerste is het overigens wanneer je het een paar uur in de koelkast laat staan.

Wat vind je van dit recept? Laat me weten hoe het is gegaan!!

Laat hier een reactie achter :-)