maandag 23 februari 2015

2X OVERNIGHT OATS MET SUPERFOODS- HAVERMOUT ZONDER WERK


Voor wie het concept van Overnight Oats niet kent: Overnight Oats is eigenlijk gewoon havermout dat een hele nacht heeft geweekt in de koelkast en wat je dus 's ochtends meteen op kunt eten, zonder ook maar IETS te doen. Klinkt goed toch? Ik heb twee verschillende recepten voor jullie, die ook nog wat superfoods bevatten: Overnight Oats met Kokos, Chia & Cacao en Overnight Oats met Banaan, Amandel(boter) & Lijnzaad. Heel gezond, goede koolhydraten (energie!) en vrijwel geen werk!


Mijn moeder zegt het altijd en die van jou waarschijnlijk ook: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En zo is het! Zoals ik al zei bevat havermout goede koolhydraten, die ervoor zorgen dat je energielevel stijgt en je goed de dag in kan gaan. Overnight Oats zijn daarnaast ook nog eens heel makkelijk te maken en daarom is er eigenlijk geen excuus om het niet te doen.


Voor deze recepten heb ik een aantal superfoods gebruikt. Een aantal jaar geleden waren deze er ook al, maar nu zijn ze helemaal in (en volgens Linda de Mol helemaal uit). Aangezien ik jarenlang bij een gezondheidswinkel heb gewerkt, weet ik er het een en ander vanaf. Voor dit recept gebruikte ik Chia Zaadjes, die omega 3-6-9 vetzuren (goede vetten) bevatten en rijk zijn aan ijzer en vezels. Daarnaast gebruikte ik Cacao Nibs, die anti-oxidanten bevatten en daardoor goed zijn voor bijvoorbeeld de doorbloeding (en daardoor een mooie huid!). Om de havermout wat smeuïger te maken heb ik Amandelboter toegevoegd. Dit lijkt op pindakaas, maar is gemaakt van amandelen (duh). Voor het crunchy aspect gebruikte ik Lijnzaadjes, die ook weer goede omega vetzuren bevatten en daarnaast heel goed zijn voor je .... uh... buik. Ook gebruikte ik PB2, ofwel pinda poeder, dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is via Bodyenfitshop.nl. Eindelijk!!! Na jaren moeilijk doen via eBay... thanks Bodyenfitshop.nl. Wat heb je nodig?
                                                                   1 TL Lijnzaad (oeps..vergeten haha)Als je het iets zoeter wilt maken kun je wat honing of agave siroop toevoegen! Mix de havermout met alle andere droge ingrediënten (en de amandelboter) en bewaar een klein beetje om er later bovenop te doen. Doe de havermout daarna in een potje (je kan ieder soort potje gebruiken.. ik heb een glazen potje gebruikt van de Xenos. Zorg er wel voor dat je wat ruimte over hebt voor de amandelmelk). Voeg daarna de amandelmelk toe. Doe de potjes dicht en zet ze in de koelkast. Laat ze een nachtje staan en tadaaa.... Overnight Oats. Nu kun je er nog wat kokos of banaan bovenop doen en je bent klaar!


Wat vind je van dit recept? Laat me weten hoe het is gegaan!

Laat hier een reactie achter :-)